T/11209 Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló 2012. évi CCIV. törvény módosításáról

2022. 03. 11.

  1. SIMON MIKLÓS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Istenigazából  nem értem Z. Kárpát Dániel képviselőtársamat (Z. Kárpát Dániel: Majd kint megbeszéljük.),  amikor olyan dolgokat vág a mi szemünkbe, amit 2010 előtt a szocialisták csináltak meg. (Z.  Kárpát Dániel: Ti meg folytatjátok!) 

(13.50)  

Állandóan azt mondjuk, tisztelt képviselőtársam, hogy a magyar mezőgazdaság nagyon  fontos, és mi, képviselők megtesszük a választókerületekben ezeket a lépéseket. (Z. Kárpát  Dániel: Ezt pont te mondod?)  

Különben Schiffer Andrásnak azt javaslom, tisztelt képviselőtársam, hogy tessék eljönni  egy hátrányos helyzetű kistérségbe (Dr. Schiffer András: Jó.), és megnézni azt, hogy hogyan  folyik ott a munkahelyteremtés. Nem csak közmunkaprogramokról szól a történet. Hallgatva  önöket, én kigyűjtettem a munkaügyi központtal, hogy 2002 óta Nyírbátorban - a 33  

leghátrányosabb kistérségek egyike a nyírbátori - hogyan változott a munkanélküliségi ráta.  2002-ben volt a legkisebb, és 2000 (sic!) óta folyamatosan nőtt, a szocialisták regnálása idején  is egyenletesen nőtt 2011 végéig, addig, amíg a közmunkaprogramokat meg nem kezdtük.  Arról tudok beszámolni, hogy az idén kétszer annyi pályázat érkezett be a Nemzetgazdasági  Minisztérium által kiírt pályázatra, mint amennyi pénz van a választókerületből. Ez azt jelenti,  hogy a gazdaság kezd magához találni még Nyírbátor térségében is.  

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)