T/12616 Egyes foglalkoztatási tárgyú törvények módosításáról

2022. 03. 11.

  1. SIMON MIKLÓS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Gúr  Képviselőtársam és Szél Bernadett! Szeretném megkérdezni önöktől, különösen öntől, Szél  Bernadett, hogy hány olyan programban tetszett részt venni, amikor munkahelyeket  teremtettek vagy munkahelyeket hoztak létre.  

Én a nyírbátori választókerület példáját tudom önnek mondani, Gúr képviselőtársam.  2002-ben a munkanélküliek száma 3800 volt, és a rendszerváltás óta ez volt a legalacsonyabb  szám, még egyszer mondom, 2002-ben. 2010-re ez a szám a nyírbátori választókerületben 6  ezerre emelkedett. Ez az önök műve abban a választókerületben, amelyben Veres János  pénzügyminiszter volt az országgyűlési képviselő egyéniben akkor. Azóta a  közmunkaprogrammal tudtuk ezt a heves növekedést megállítani, és az elmúlt három  esztendőben 1200 új munkahely jött létre abban a nagyon hátrányos választókerületben.  (Varju László: Egymillió, amit megígértetek!) Tehát mi közelről szemléljük ezeket a dolgokat,  sőt mi több, segítjük a vállalkozókat, az önkormányzatokat abban, hogy munkahelyeket  hozzanak létre.  

Tehát azt a hangnemet, tisztelt képviselő asszony, amit ön megenged ilyen tekintetben,  visszautasítom. A kormány jóvoltából 2 milliárd forint támogatással - éppen a múlt hetekben  történt a bejelentés - újabb 500 munkahely teremtésére nyílik lehetőség Nyírbátor térségében.