(18.50)
Éppen ő mondja azt, hogy politikai megkülönböztetés áldozatai lettek a nyáron az önkormányzatok a 6/3-as címén, amikor visszaemlékszünk arra, hogy 2006 szeptemberében pénzügyminiszterként olyan kijelentéseket tettek Mátészalkán - azt hiszem, erre mindannyian emlékezhetünk, önkormányzati vezetők -, miszerint meg fogják nézni azt, hogy melyik település milyen szavazataránnyal szavazott az MSZP-re, és annak megfelelően fogják jutalmazni vagy büntetni az önkormányzatokat. (Felzúdulás, közbeszólások a Fidesz soraiból, többek közt: Úgy van! - Pfuj! - Elképesztő! - Zaj, közbeszólások az MSZP soraiban.) Erről hangfelvétel is van, tisztelt képviselőtársaim.
Nos, én egy olyan településnek a vezetője vagyok, Nyírbogátnak a polgármestere, aki nyolc éven keresztül érezte azt, hogy mit jelent Veres János igazsága. Nos, tisztelt képviselőtársaim, azt tudom mondani, hogy a 6/3-as tekintetében, amíg ő pénzügyminiszter volt vagy államtitkár, a településünk nem számolta a milliókat, míg a szomszéd település, Nyírbátor vagy Kisléta pedig tízmillió forintokat kapott 6/3-as címén. Tehát arról, hogy ki hazudik, én hitelesen tudnék szólni, tisztelt Veres János, az az önök oldalán van és volt.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)