T/1498 A Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetéséről

2022. 03. 11.

  1. SIMON MIKLÓS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt  Képviselőtársaim! Méltánytalannak és hiteltelennek tartom azt a beszédet, azt a mondókát,  amelyet Veres János volt pénzügyminiszter elkápráztatás címén mondott itt nekünk.  

(18.50)  

Éppen ő mondja azt, hogy politikai megkülönböztetés áldozatai lettek a nyáron az  önkormányzatok a 6/3-as címén, amikor visszaemlékszünk arra, hogy 2006 szeptemberében  pénzügyminiszterként olyan kijelentéseket tettek Mátészalkán - azt hiszem, erre mindannyian  emlékezhetünk, önkormányzati vezetők -, miszerint meg fogják nézni azt, hogy melyik  település milyen szavazataránnyal szavazott az MSZP-re, és annak megfelelően fogják  jutalmazni vagy büntetni az önkormányzatokat. (Felzúdulás, közbeszólások a Fidesz soraiból,  többek közt: Úgy van! - Pfuj! - Elképesztő! - Zaj, közbeszólások az MSZP soraiban.) Erről  hangfelvétel is van, tisztelt képviselőtársaim.  

Nos, én egy olyan településnek a vezetője vagyok, Nyírbogátnak a polgármestere, aki  nyolc éven keresztül érezte azt, hogy mit jelent Veres János igazsága. Nos, tisztelt  képviselőtársaim, azt tudom mondani, hogy a 6/3-as tekintetében, amíg ő pénzügyminiszter  volt vagy államtitkár, a településünk nem számolta a milliókat, míg a szomszéd település,  Nyírbátor vagy Kisléta pedig tízmillió forintokat kapott 6/3-as címén. Tehát arról, hogy ki  hazudik, én hitelesen tudnék szólni, tisztelt Veres János, az az önök oldalán van és volt.  

Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)