T/3122 A Magyar Köztársaság 2001. és 2002. évi költségvetéséről

2022. 03. 11.

  1. SIMON MIKLÓS (FKGP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Nem  először halljuk azt, hogy a vidékfejlesztési és a területfejlesztési tanácsok működése a  Kisgazdapárt klientúrájának a kiépítését szolgálja. Én tudom azt, hogy nagyon fájdalmas  dolog elismerni, hogy az előző ciklus alatt az, hogy magyar vidék, nem jelentett semmit a  tisztelt kormányhatalomnak. Tudom, fájdalmas dolog megélni azt, hogy a metróberuházás  helyett esetleg utak épülhetnek Kelet-Magyarországon vagy Baranyában. (Moraj az MSZP  soraiban.) 

Számtalan példát tudnék felsorolni arra, hogy Nyíregyháza - amely köztudottan nem  kormánypárti polgármesterrel rendelkezik - hány tíz és száz millió forintot kapott a megyei  területfejlesztési tanácstól. A területfejlesztési tanács működését a területfejlesztési törvény  garantálja. Számtalan polgármester nyugtázta elégedetten azt, hogy az elmúlt két esztendő  alatt olyan települések is lehetőséghez jutottak, amelyek eddig szóba sem kerültek - gondolok  itt elsősorban a kistelepülésekre. 

Tisztelettel kérem Kovács képviselő urat, hogy nézze meg, mi a realitás, nézze meg azt, hogy  a területfejlesztési tanácsok milyen pénzeket hova juttatnak, és utána fogalmazza meg ezt a  véleményt, amit visszautasítok. 

Köszönöm szépen. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiból.)