Választókerület


ÚJFEHÉRTÓ

ÚJFEHÉRTÓ

Polgármester: dr. Hosszú József független

Weboldal: http://www.ujfeherto.hu/

Képviselő-testület összetétele: 11 fő (5 fő Fidesz-KDNP, 4 fő Együtt Egymásért Újfehértón Egyesület 2 fő független)

Lakosság

12744

Terület

140.88 km 2

Vállalatok

  1. HÍRES EMBER

Nyúzó Mihály kuruc ezredes
Szoboszlai Pap István református püspök
Kubinyi Lajos író és lapszerkesztő
Margitay Dezső Szabolcs vármegye táblabírája
Lengyel Miklós irodalomtörténész
Zajti Ferenc író, festőművész
Péter Gábor hírhedt kommunista politikus
Nyíri Tibor magyar író, színpadi szerző

Teitelbaum Mózes– világhírű haszid rabbi, Talmud-tudós
Toma András. – az utolsó szovjet hadifogoly
Mohai Gábor– műsorvezető, előadóművész, újságíró, tanár
Kiss T. István. – magyar színész
Nagy István– agrárminiszter, országgyűlési képviselő
Marozsán János  – magyar válogatott labdarúgó
Marozsán Erika - magyar színésznő
Zilai Sándor muay-thai világbajnok

Papp Zsolt György-vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár

 

  1. LÁTNIVALÓ

Szent István Gimnázium és Szakközépiskola (régen Bajcsy-Zsilinszky Endre Gimnázium és Szakképző Iskola):

Az intézmény 1961-ben nyitotta meg kapuit egyetlen gimnáziumi osztállyal.A képzés 1964-ben kibővült mezőgazdasági szakközépiskolai képzéssel gyümölcstermesztő és faiskola-kezelő szakon. Az iskola 1965-ben költözhetett az új épületbe, amelyben már 7 gimnáziumi és 2 szakközépiskolai osztály kezdte meg a tanévet. 1969-ben elkezdődött esti tagozaton a felnőttek oktatása is. Az 1972-ben megszűnő mezőgazdasági szakközépiskolai képzés helyébe 1978-ban a textilipari szakközépiskolai képzés lépett. 
Az intézményben 1981 és 1988 között szünetelt a gimnáziumi képzés, helyette a szakközépiskolai képzés bővült. Elkészült egy tanműhely és 1984-ben beindult a fonalgyártó és szövő szakmunkásképzés, amely 1989-ben, a szakmunkásképzés 1994-ben, a textilipari szakközépiskolai osztály pedig 1996-ban megszűnt. A ruhaipari szakközépiskolai oktatás tovább folytatódott, amelyre technikus minősítő képzés épült 1997-ben. A gimnáziumi képzés keretében emelt szintű reál- és humán irányultságú osztály kezdte meg működését 2001-ben, majd az ezt követő évben indult újra a gimnáziumi felnőtt képzés és a ruhaipari szakiskolai oktatás is nappali tagozaton. Szerepelt a beiskolázási tervünkben, többek között, belügyi rendészeti és pedagógiai asszisztens képzés is. Jelenleg az informatikai és az általános gimnáziumi képzés van. Az iskola működtetője 2008-ig Újfehértó város önkormányzata volt, ezt követően, 2012. szeptemberéig, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat. A megyei önkormányzat végezte el az intézmény közel teljes körű felújítását, felismerve azt, hogy a városnak szüksége van egyetlen középiskolájára. 2012 szeptemberétől tartozunk a KOSZISZ irányítása alá. Ez idő alatt folytatódott az iskola korszerűsítése és a képzési kínálat bővítése. A Gondviselésnek köszönhetően iskolánk is részese lehet annak az apostoli munkának, amelynek célja a felnövekvő nemzedék oktatása mellett, a hitbeli megerősítésük. Nemzeti Emlékparkot építettünk iskolánk díszudvarára, amely egyedülálló a maga nemében. Intézményünk védőszentje, Boldog Kolping Adolf mellett, államalapítónk, első szent királyunk, István.

Városi Múzeum:Zajti Ferenc Kulturális Központ Helytörténeti Gyűjteménye

Egy XIX. század második felében épült, egykor a Grünberger család tulajdonában álló boltíves tornácos kúriában 1995-ben nyílt meg a Városi Múzeum. Kiállításai az időszaki kiállítások mellett elsősorban helytörténeti anyagokat mutatnak be. Időszaki kiállításoknak a város több kiállítóhelyszíne is teret ad. A múzeum előtti szoborpark az Újfehértóhoz kötődő jeles személyeknek állít emléket: Nyúzó Mihály, II. Rákóczi Ferenc ezredeskapitánya, Rákóczi Pál országbíró, Szoboszlai Pap István református püspök, Zajti Ferenc történész szobrait tekinthetjük meg itt.

református templom az 1754-es években épült, késő barokk stílusú, műemlék jellegű.

 A "rác" telepesek munkájának eredményeként a görögkatolikus egyház temploma 1832-ben épült.

 Az utcasorban szabadon álló, késő barokk római katolikus teremtemplomot 1812- ben szentelték fel. 

Újfehértói Adventista Imaház:

XX.században épült.

Újfehértói Baptista gyülekezet:

XX.században épült.

Kaszinó, ma Zsindelyes-Ház :

Újfehértó Főterének ékköve, egyik legjellegzetesebb épülete. Erdődy Lajos debreceni építőmester készítette. Jelenleg magántulajdonban áll, a Zsindelyes-Ház nevet viseli.  Emeletén az épület múltjához méltóan ízlésesen és igényesen kialakított rendezvényterem és étterem működik. A földszinten a régi időkre is emlékeztetve üzlethelyiségek kaptak teret. Az eklektikus stílusú Kaszinó pezsgő polgári és kulturális élet színhelye volt. Könyvtár, hozzá kapcsolódó társalgó, olvasó- és játékterem, kávéház, étterem működtek itt, de fenntartottak egy színháztermet is. Később, 1945 után egy ideig kultúrotthon és könyvtár tevékenykedett benne, majd 1969-től áruház.2002. december 20-án eredeti pompájában nyitotta meg a báltermet a nagyközönség számára.
2012-ben egy újabb ráncfelvarráson esett át a terem, melynek köszönhetően elnyerte mai, végső megjelenését.       

Figyelemre méltó az 1905-ben elkészült arányos, klasszicizáló stílusú,Erdődy Lajos debreceni építőmester tervei alapján készült el Városháza. 1995-ben megnyitotta kapuit a Helytörténeti Gyűjtemény, melynek három állandó és egy időszaki kiállítása látogatható. Udvarán jeles újfehértóiaknak emléket állító szoborpark tekinthető meg.

Kastélyból, Nonprofit Közösségi Szolgáltató Ház (NKSZH) :

A jelenleg műemlék, az 1903-05 között a Nozdroviczky család tulajdonaként épült kastély, mely végül Nánássy család tulajdonába került. Az épület 1960-tól lánykollégiumként, majd gimnáziumi kollégiumként is üzemelt. 2014-es rekonstrukciót követően, Nonprofit közösségi Szolgáltató Ház kialakítására került sor az épületben. Nívójához illeszkedve díszterem, rendezvény- és tárgyalótermek, infokommunikációs terem, kiállítótér, civil terem, létesült, s nyújt változatos eseményeknek színvonalas helyszínt.

 Zsidó temető :

A zsidóság fontos szerepet játszott Újfehértó életében. A három keresztény felekezet mellett negyedikként a II. világháborúig megtalálható volt a zsidó vallású közösség is. Ittlétük elősegítette a város fejlődését, a polgárosodást. Az egykori „sorbót”, amely a Fő tér szélén állt elsősorban zsidó kereskedők számára épült. Az évszázadok folyamán több csodarabbi élt itt és vezette a hitközséget Újfehértón. Ilyen csodarabbi volt Hercka Halévi, akihez az egész országból zarándokoltak, őt követte itt Újfehértón Silbermann Ferenc, akinek sírja ma az egykori újfehértói temetőben található, sírja napjainkig zarándokhely. Gondozott, klasszikus kőpalánkkal bekerített temető áll a Kossuth úton sok síremlékkel. A temető nem látogatható.

  Szegedi Károly Sport-és Szabadidőközpont:

Újfehértó város és környéke közösségi életének szerves részét képező, kedvelt sportolási és kikapcsolódási úti célja a 2010-ben átadott, korszerű és modern Újfehértói Szabadidőközpont. Wellness lehetőségekkel (2 db finn szauna, jacuzzi) kiegészített uszodánkban két, feszített víztükrű medence várja az úszni vágyókat, a 12 méteres tanmedence (0,6-1,2m mély) és a 25 m-es, rajtkővel ellátott, 4 tansávra osztható úszómedence (1,4-1,8 m mély). Korszerű, eredménykijelzővel felszerelt, 400 fő befogadására alkalmas tornacsarnokunk.

Bowling, fallabda, konditerem és fitneszterem, negyven férőhellyel rendelkező igényes és tágas bár várja a vendégeket. Folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal (úszótanfolyamok, gyógyúszás, babaúszás, vízi torna, szaunaszeánsz) rendezvényekkel  fogadjuk a sportolni és kikapcsolódni vágyókat.

 

Szikes Sóstó, Újfehértói Gyepek :

A Szikes Sóstó, amelynek szárazabb időben rendszeresen előbukkanó, fehér színű tófeneke a város elnevezését is adta, országos jelentőségű védett természeti terület. Az évszakok és az időjárás váltakozásával több varázslatosan változatos képet is mutat: néha egybefüggő tónak látszik, s a fölötte röpködő madarakat csodáljuk, máskor virágba borul a gyepes, mint egy kis tündérkert.

Az 1900-as évek előtti lecsapolási állapotában három nagy kiterjedésű tó helyezkedett el Újfehértó területén. A tavak kiszáradási időszakai kereseti forrást nyújtottak a lakosoknak az összegyűjtött sziksó árusítása folytán, a tó pedig fürdőzési lehetőséget is adott a lakosoknak.

A terület ma is termálvizet rejteget a mélyebb rétegekben.

Újfehértó szikes területein számos védett növény és állatfaj is található, és jelentős számú madárfaj költ vagy pihen meg a területén.

 

Újfehértói Orchideás Rét :

Újfehértó helyi védett területe. Több ezer példány virágzik teljes pompájában május-júniusban, mely különleges, csodás színfoltja a Szikesnek. A rét teljes egészében országos jelentőségű „ex lege” védett terület részévé vált, 1986-ban helyi jelentőségű természetvédelmi területté nyilvánították.

Nagy-Vadas:

 Kiemelt jelentőségű természetvédelmi terület, a pannon szikesek világa. Nyugat-Európa tájain ismeretlen jelenség, a felszín alatti vizek felszíni erős sófelhalmozódása, szikesedése. A Vadas-tó nagy kiterjedése és változatos környezete miatt kitűnő adottságokkal rendelkező kirándulóhely, és mivel nemzetközi madárvonulási útvonalon fekszik, kedvelt madármegfigyelő helyszín.

 Hazánk egyik legszebb és legérintetlenebb állapotában megmaradt szikes élőhelye.

 

Jégkorszaki löszfal, partifecskék :

Újfehértón egy keskeny, viszonylag kis terület teljesen egyedülálló a Nyírségben. A szintén helyi védettséget élvező jégkorszaki löszfal felső rétegében védett partifecskék költenek. Az egykori hordalékkúp folyóvízi anyagát a Nyírségben a legtöbb helyen futóhomok fedte be. Feltárt fagyékek jelzik a pleisztocén üledékképződést.

 

  1. 2017 ÓTA MEGVALÓSULT PÁLYÁZATOK, BERUHÁZÁSOK

- TOP-2.1.3-15-SB1 - Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések    Újfehértó-belvízelöntési gócpontok csapadékvíz elvezetése

 

139 878 990 Ft.                      2017.05.03        2017.09.06-2019.10.31

 

- TOP-3.2.1-15-SB1 - Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Újfehértói Iskola épület energia megtakarítást eredményező felújítása

 

305 251 913 Ft.                      2017.11.10     2017.12.01-2019.10.01

 

- TOP-2.1.2-15-SB1 - Zöld város kialakítása Piaccsarnok kialakítása fenntartható zöldterület fejlesztéssel kombinálva Újfehértón (Konzorciumi partner: Újfehértói Mályváskert Polgárőr Egyesület)

 

389 012 692 Ft.                    2018.10.31         2019.01.01-2021.06.30

300 000 000 Ft.

/K.P.tám.:

1 270 000  /                

 

- VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 - A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése Újfehértó Város 0357 és 0348 hrsz-ú külterületi útjának felújítása

 

99 999 993 Ft        2017.12.28        2017.06.09-2018.11.30

 

- TOP-7.1.1-16-H-ERFA-TOP CLLD ERFA típusú helyi támogatási kérelmek,  Újfehértó, Zajti Ferenc Kulturális Központ színháztermének és kapcsolódó helyiségeinek felújítása

 

49 968 956 Ft.                        2019.06.05     2019.05.01-2019.10.31

 

- TOP-2.1.3-16-SB2-Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések Csapadékvíz elvezető rendszer felújítása Újfehértón

 

395 488 359 Ft.                      2021.06.24

 

- TOP-2.1.3-16-SB2-Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések Újfehértó Város Farkasnyári és Tokaji utcáinak csapadékvíz elvezetése

(Konzorciumi partner:Sz.-Sz.-B. Megyei  Önkormányzati Hivatal)  

 

162 047 137 Ft.                     2020.05.04    2020.06.01-2021.12.31

 

- TOP-2.1.3-16-SB1-Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések (Csapadékvíz elvezetés megvalósítása Újfehértón Konzorciumi partner:Sz.-Sz.-B.Megyei  Önkormányzati Hivatal)

 

300 063 393 Ft.

/K.P.tám. 7 493000 Ft. /         2020.11.12         2020.11.01.-2022.05.01

 

- TOP-1.1.3-15-SB1-Helyi gazdaságfejlesztés Termelői és feldolgozói igényekre alapozott hűtőház építése Újfehértón

 

510 845 750 Ft.

510 319 250 Ft           2020.05.04      2020.06.01-2021.12.31

 

- TOP-1.4.1-19-SB1-Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése Az Újfehértói Játékvár Bölcsőde bővítése

500 000 000 Ft.                      2020.05.04     2020.06.01-2022.05.31

 

- KEHOP-5.2.13-19-Pályázatos épületenergetikai felhívás egyházak számára KOSZISZ Szent István Gimnázium és Szakgimnázium  Épületenergetikai fejlesztések a KOSZISZ Szent István Gimnázium és Szakgimnázium

300 000 000 Ft.                      2021.05.13

 

- TOP-4.2.1-15-SB1-Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése Újfehértói Görögkatólikus Egyházközség II. János Pál Szolgálat Szociális ellátásfejlesztés Újfehértón

14 695 442 Ft.                        2017.05.09

 

- TOP-3.1.1-15-SB1-Fenntartható települési közlekedésfejlesztés Újfehértó kerékpárhálózatának továbbfejlesztése Konzorciumi partner: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

407 168 595 Ft.                2018.12.19            2019.03.01-2021.10.29

/K.P. tám.

147 382 230Ft/    

  -    KKETTKK56P-02-0517        -1956-os emlékmű állítása Újfehértón.

 

                       4 000000 Ft                               2017.03.16-2017.04.30

 

 -   KÖFOP-1.2.1-VEKOP-

16-2017-00911     Újfehértó Város Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása.

                       9 000 000 Ft                                2017.04.01-2018.06.30

 -  KKETTKK

2018/P02/159/3/260  I. világháborús  emlékmű felújítása Újfehértón

                         500 000 Ft                               2018.04.10-2019.02.27

 -  ÉlfF/3302/2019         Ebrendészeti telep korszerűsítése

                        5 000 000 Ft                             2019.05.01-2019.12.31

 -   Újfehértói Helytörténeti Gyűjtemény állományvédelmi fejlesztése

                        1 500 000 Ft                           2018.09.01-2019.12.31

 - BMÖGF/885-32/2020           Illegális hulladéklerakók felszámolása Konzorciumi partner:Észak-alföldi

                      6 999 376  Ft                          2020.12.09-2021.02.28

 - BMÖFT/5-20/2019               Újfehértó,Bartók Béla utca 16. (274/2 hrsz.)

                                              alatti Központi Orvosi Ügyeleti épület rekonstrukciója.

                       26  082 840  Ft                    2019.10.03.-2021.02.28

 

-  34492-2/2019/Múzeum           A Zajti Ferenc Kulturális Központ,Helytörténeti Gyűjtemény,Művelődési  Központ és

Könyvtár állományvédelmi célú infrastrukturális 

fejlesztése ( festési munkálatok)

                  1 000 000  Ft                           2019.11.11-2021.06.29

 -  ZPT-B-2020-0088    A Zajti Ferenc Kultúrális Központ infrastrukturális fejlesztése

          8 900 000 Ft                              2020.03.15-2021.06.30

 

 

-  CSP-CSBM-20-0021     Családbarát intézkedések Újfehértó Város Önkormányzatánál

                       1 500 000Ft                                   2020.07.01-2021.06.30

 

 

-   204105/03609           Állományvédelmi,restauálsi tevékenységhez szükséges szakmai A2025/N9082                  anyagok és eszközök beszerzésére a Zajti Ferenc Helytörténeti Gyűjtemény részére

     

                       1 200 000 Ft                                    2021.01.28-2021.06.30

  

- KEHOP-1.2.1-182018-             Klímatudatos Újfehértóért

00208

                         14 991 997 Ft                      2019.09.01-2021.09.28

 -  3048955301                              Az Újfehértói ravatalozó épületének felújítása

VP6-19.2.1.-67-1-17                   

                    10 768 513 Ft                             2020.05.01-2021.12.31

  

-  BMÖFT/334-10/2020      Újfehértó,Tokaji utca útburkolatának felújítása

                 39 444 987                                 2020.09.22-2021.12.31

  

-  TOP-5.3.1-16-SB1         Új Fehértó -innovatív közösségek fejlesztése Újfehértón.

2017-00010                        ( Konzorciumvezető: Fiatalok Újfehértóért Ifjúsági Egyesület )

 

                 54 924 988Ft                       2019.01.01.-2022.11.30

                   /K.V.tám.:

                   44 414 138/

 

-  Futball pálya :

 

841 000 000 FT

 - Honvédelmi Sportközpont:

 880 000 000 Ft

        

 

  1. A TELEPÜLÉS BEMUTATÁSA

 

Újfehértó város Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Nyíregyházi járásban. Jelenleg az ötödik legnépesebb város a megyében Nyíregyháza, Mátészalka, Kisvárda és Tiszavasvári után.

Nyíregyházától körülbelül 16 kilométerrel délre, Debrecentől 35 kilométerrel északra, a Nyírség Hajdúság felé eső peremén fekszik. A 19. század nyolcvanas évtizedéig a települést szikes tavak övezték, majd ezeket a tavakat – a termőföld reményében – lecsapolták.

Két legfontosabb közúti megközelítési útvonala a 4-es főút, illetve az M3-as autópálya, ezeknek köszönhetően az ország távolabbi részei felől is könnyen megközelíthető.

 

A határában talált leletek közel ötezer éves múltról tanúskodnak. A városról nyugatra halad el a szarmaták által 324 és 337 között épített, az Alföldet körbekerülő Csörsz-árok vagy más néven Ördögárok nyomvonala. Uj Fejertho néven írásos forrás 1608-ban említi először a települést. A korábbi oklevelekben a falu még Fejértó, Rácz-Fejértó neveken szerepelt. A Báthori-család – mint a falu földesurai – 1349-ben hetivásárjogot nyertek a község számára. A 19. század elején több mint hétezren éltek a településen, a legnépesebb felekezet (4 ezer fő) a református volt. 1836. április 26-án mezővárosi rangot kapott, 1839-ben a lakosság több, mint 7000 fő volt. A mezővárosi ranggal járó évi négy vásártartási jog még inkább fellendítette a nagy átmenő forgalom miatt egyébként is élénk gazdasági életet. Gazdasági fellendülés vette kezdetét. Megépült a „sorbót” nevű városias épület és üzletsor, ekkor épültek a helyi nemesek kúriái, kastélyai is. A település 1886-ban a többi mezővároshoz hasonlóan (XXII. törvénycikk)- elveszítette mezővárosi rangját, de a városiasodás, és a kulturális fejlődés folytatódott. A XX. század elején megépült a községháza, megnyílt az első közkönyvtár, kávézó. 1941-ben majd 15 ezer fő volt Újfehértó népessége.

A második világháborúban 750 újfehértói halt meg, és közel ugyanennyien hadifogságba estek. A város demográfiai tetőpontját 1960-ban érte el, ekkor a népesség több, mint 15 500 fő volt. Ez azóta folyamatosan csökken, ma már a 14 ezret sem éri el. 1992-ben a település ismét városi rangot kapott. A város lakossága 12.846 fő 2013-as KSH adatok szerint.

A településen a rendszerváltás időszakában bezárta kapuit az Újpesti Szövőgyár helyi üzeme, a termelőszövetkezetek, az ÁFÉSZ, az Építő- és Faipari Szövetkezet, melynek hatására vállalkozások, kényszervállalkozások sora jött létre. A település adottságaiból következően ezek döntő mértékben mezőgazdasági vállalkozások, hiszen a mintegy 4400 őstermelő mellett 430 egyéni vállalkozó él növénytermesztésből és állattenyésztésből.A városban a több 400 főt foglalkoztató Önkormányzat a legjelentősebb munkáltató. A mezőgazdasági kultúra helyi erejét és színvonalát tükrözi az Európában is ismert Gyümölcskutató Intézet. Az itteni gyümölcsnemesítés eredménye például az Újfehértói fürtös meggy, vagy a Jonagold alma. Helyi sajátosság, hogy több sikeresen működö vállalkozás épül a napraforgótermesztésre és feldolgozásra, a magpirításra. A városban működő Keletvad Rt. fontos szerepet játszik az országrész vadgazdálkodásában, hiszen a kilőtt vadak döntő hányada itt kerül hűtőházba.

Igen sikeres és jelentős vállalkozás a Szivargyár, mivel az országban egyedül itt gyártanak hazai szivart. Körülbelül 100-100 fő foglalkoztatását oldja meg a kötőpamutot előállító Tricofil Plusz Kft, és az Urbán és Tsa varroda. 1995-ben települt Újfehértóra az osztrák tulajdonú Frühwald-Pega-Mix Beton és Építőanyaggyártó Kft.

A város Képviselő-testülete 1993-ban a település múltjára vonatkozó tárgyi és szellemi kultúra felkutatásának, összegyűjtésének és megőrzésének céljával egy helytörténeti gyűjtemény létrehozásáról döntött. A Városi Múzeum 1995-ben nyitotta meg kapuit. Az itt folyó kutatómunka eredményeként számos helytörténeti munka látott napvilágot, s 2000. augusztus 13-án megjelenhetett az első településtörténeti monográfia, az Újfehértó története c. kiadvány.

 

 

  1. VÁLASZTÁSI EREDMÉNYEK

 

Újfehértó – Országgyűlési választások 2014

Névjegyzékben szereplő választópolgárok száma: 10210 fő

Szavazóként megjelent választópolgárok száma: 5127 fő

Részvételi arány: 50,21%

 

Dr. Simon Miklós (Fidesz-KDNP) szavazatok száma (db): 2435 (47,50%)

Dr. Kiss Sándor (Jobbik) szavazatok száma (db): 1334 (26,01%)

Dr. Helemeczy László (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) szavazatok száma (db): 945 (18,43%)

 

Újfehértó – Népszavazás 2016

Névjegyzékben szereplő választópolgárok száma: 10275 fő

Szavazóként megjelent választópolgárok száma: 3963 fő

Részvételi arány: 38,57%

 

nem szavazatok száma (db): 3778 (98,64%)

igen szavazatok száma (db): 52 (1,36%)

 

 

Újfehértó – Országgyűlési választások 2018

Névjegyzékben szereplő választópolgárok száma: 10055 fő

Szavazóként megjelent választópolgárok száma: 6344 fő

Részvételi arány: 63,09%

 

Dr. Simon Miklós (Fidesz-KDNP) szavazatok száma (db): 3424 (53,97%)

Dr. Veres János (MSZP) szavazatok száma (db): 969 (15,27%)

Kész Géza (Jobbik) szavazatok száma (db): 1583 (24,95%)

 

Újfehértó – Európai Parlamenti Választások 2019

Névjegyzékben szereplő választópolgárok száma: 10090 fő

Szavazóként megjelent választópolgárok száma: 3025 fő

Részvételi arány: 29,98%

 

Fidesz-KDNP szavazatok száma (db): 1 882 (62,46%)

DK szavazatok száma (db): 368 (12,21%)

JOBBIK szavazatok száma (db): 282 (9,36%)

Momentum szavazatok száma (db): 163 (5,41%)

MSZP-Párbeszéd szavazatok száma (db): 157 (5,21%)

Mi Hazánk szavazatok száma (db): 73 (2,42%)

Kétfarkú Kutyapárt szavazatok száma (db): 37 (1,23%)

LMP szavazatok száma (db): 37 (1,23%)

Munkáspárt szavazatok száma (db): 14 (0,46%)

Dr. Simon Miklós

Dr. Simon Miklós

országgyűlési képviselő

Szabolcs-Szatmár-Bereg 6. sz. választókerületi elnök

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Rólam

„Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének - nem derék ember.”